Whispers from
an Urban Hideaway

CHRISTMAS PLACES TO BE IN GENT

Gepost door The Hide op 29-12-2017

Gent blinkt dit jaar op de 3de plaats in de top tien charmantste kerststeden van de Britse krant The Guardian. Boek dus je treinticket of spring in de auto en ontdek alle gezellige kerstplekjes in Gent!

1. HIDE & BOUTIQUE

Héél even kan je komen snuisteren in deze geheime boetiek vol eigenwijze, onverwachte en luxueuze interieuraccessoires en meubelcollecties van het interieurhuis four rooms. Niet alleen de unieke collecties maar ook de locatie van Hide & Boutique is absoluut een bezoekje waard. Na een verrassende klim tot 3 etages hoog doorheen een bouwwerf kom je aan in het gloednieuwe penthouse van het nog te openen concepthotel The Hide. Een exclusieve sneak preview die enkel loopt tijdens de kerstvakantie. Spring dus zeker binnen, vooraleer de deuren weer sluiten.

WIN!

Maak kans op een deluxe overnachting in één van de unieke city lofts van het Urban Hideaway Hotel, The Hide. t.w.v. €250!

  • I. Spring binnen & laat je verrassen door ‘Hide & Boutique’.
  • II. Check in op onze facebookpagina @TheHideGent en laat een review achter.
  • III. Deel ons facebookevent ‘Hide & Boutique’ & gebruik de hashtag #seekthehide.
  • IV. Wacht in spanning af. Na 7/01 maken we de winnaar op facebook bekend!

2. KERSTMARKT op de KORENMARKT

5 weken lang genieten van gezellige koopjes, worstenbroodjes en jeneverkes. En toch, de 130 kerstkraampjes op de Gentse kerstmarkt zijn niet het hoogtepunt. De reden waarom we je naar de Korenmarkt sturen, is de ludieke ganzenfanfare die gezellig rondwaggelt op 26/12. Of het beitel- en kettingzaag werk van de ijssculptuurkunstenaars op 30/12. En hoe leuk is het niet om met de warme winterwensenmachine (28/12) een wens te typen voor een (on)bekende mede-Winterfeester. Dit en zoveel meer valt er te beleven op de Gentse kerstmarkt. Ontdek het volledige programma.

3. REUZENRAD GRAND SOLEIL

Een van de topattracties ieder jaar is het gigantische reuzenrad Grand Soleil. Het rad is maar liefst 45 meter hoog en geeft een prachtig beeld van de kerstmarkt en van onze Arteveldestad. Zweef je liever wat dichter bij de grond, bezoek dan de Sapin Magique op het Sint-Baafsplein. Deze indrukwekkende draaiende kerstboom is zeker een toertje waard.

4. IJSPISTE

Wie het gevoel van suizende wind langs de oren niet kan missen, kan terecht op de ijspiste. Een pirouette draaien, 1-2-3 piano spelen of voor de durfal do the conga on ice! Er is geen gebrek aan gekke plezante activiteiten. De uptempo muziek moet je er bijnemen, maar voordeel is wel dat je achteraf rechtstreeks aan de glühwein kunt in de legendarische Moose Bar. Na inspanning volgt ontspanning, nietwaar? Interessante tip: je kan online je drank bestellen en betalen om dan af te halen aan de toog van de Moose Bar.

5. VRAY WEISS WINTERBAR

Hoe befaamd de Moose Bar ook moge zijn, dit jaar komt er in Klein Turkije een prachtige (permanente) Botaniek-Orangerie waar de kerst pop-up bar Vray Weiss zich zal nestelen. Lekker warm van je chocomelk nippen, terwijl je naar de wandelaars buiten kijkt. Ideaal toch?!

6. WINTER FOOD FESTIVAL

De Bourgondiërs onder ons die liever culinair kerstlekkers verorberen kunnen terecht op het Taiga Winter foodfestival op het Veerleplein. Een tiental foodtrucks met vegan, vegetarische en vleesgerechtjes zijn er te vinden.

7. WINTERWONDERKASTEEL

Breng zeker een bezoekje aan het Gravensteen. Of beter het winterwonderkasteel. Denk aan magische verlichting, feestelijk gedekte tafels, aperitiefconcerten, een verhalenfestival en zoveel meer. Dankzij de innovatieve projecties en verbluffende videomapping van Create ben je toeschouwer van een spannend schouwspel! Ontdek het volledige programma.

 

 

*bron coverfoto
https://beeldbank.stad.gent


Availability and Booking