Whispers from
an Urban Hideaway

Hide & Boutique – Koude winteravonden aan de houtkachel

kachel barbas box

Gepost door The Hide op 05-01-2018

Wie Hide & Boutique reeds bezocht, heeft zeker en vast dit prachtig design stuk bewonderd. De BARBAS BOX is een vrijstaande houthaard met een strak, minimalistisch design. Het is een zuinige houtkachel gemaakt uit een beton keramisch interieur die de beste verbrandingseigenschappen garandeert waardoor het rendement hoog is en de emissie laag.

Maar dit is niet alleen de reden waarom Hide & Boutique grote fan is. Naast het mooie design heeft de BARBAS BOX die heerlijke look van grootmoeders houtkachel. En met grootmoeders houtkachel zijn er ongelooflijk veel leuke dingen te doen.

5 redenen waarom we een liefhebber zijn van grootmoeders houtkachel!

  • Niets zorgt meer voor huiselijke winterse gezelligheid als grootmoeders houtkachel met zijn warmte en mooi vlammenspel.

  • Een brandende houtkachel is ideaal om je pot koffie of thee warm te houden terwijl je opgekruld in de zetel een boek aan het lezen bent.

  • Maak je geen zorgen over het smelten van je boter of chocolade au bain-marie. Plaats ze gewoon in een kom op de top van je kachel en wacht een tiental minuutjes tot alles gesmolten is.

  • Natgeregend of ondergesneeuwd? Leg je natte handschoenen, muts of sjaal aan de kachel om te drogen.

  • Je kan ook heerlijk geurende potpourri en parfums maken op grootmoeders stoof. Het is ongelooflijk eenvoudig. Zet wat water op met daarin twee kaneelstokjes, 2 muskaatnoten, 3 takjes rozemarijn, 5 dennentakjes en voeg een beetje jojoba-olie toe. Breng zachtjes aan de kook en laat net zolang stoven tot de geuren vrijkomen. Het leuke is dat je zo’n potpourri parfum wekenlang kan hergebruiken. Plaats ’s avonds als je gaat slapen je potpourri mengeling in de ijskast en plaats hem ’s morgens gewoon opnieuw op je grootmoeders kachel. Als je elke dag liever een nieuwe geur hebt, gooi dan gewoon je potpourri mengsel weg en maak een nieuwe geur.

Houtkachel: Barbas Box
Verdeler: www.fourrooms.be / Trekweg 7a, 9030 Gent / +32497445568
Te bewonderen @ The Hide / www.thehide.be / Nederkouter 134, 9000 Gent


Availability and Booking