Tina De Gendt

Tina De Gendt

35 jaar / Gent / Discover more about me 

Wat ik zoal doe.

Te veel ballen tegelijk in de lucht houden: Drie (fantastische) kinderen en een (fantastische) man om te beginnen, en daarnaast combineer ik als freelancer het schrijverschap met rondleidingen in Gent en optredens als moderator (onder andere in mijn eigen interviewreeks QUOTES in de Krook). Mijn absolute passie is migratie-geschiedenis, waarnaar ik historisch onderzoek doe, waarover ik schrijf en erfgoedprojecten opbouw. En ik coördineer dit jaar ook nog eens de vrouwendag. Ongetwijfeld nog tien dingen vergeten 🙂

Van dit nummer ken ik de tekst van buiten.
(maar sshttt, hou het stil)

Love Yourself van Justin Bieber. Maar sjjt!

Bijnaam.

TIEN. Alleen mijn beste vriendinnen noemen me zo.

Waar haal jij je energie vandaan?

Ik haal veel energie uit lange gesprekken met mensen en nieuwe ontmoetingen. Daarnaast ben ik constant op zoek naar inspiratie, vooral in boeken en verhalen van mensen. Als ik voor iets ga, ben ik schijnbaar onvermoeibaar, maar ik heb ook lange periodes waarin ik vreselijk aanmodder. Zelfs in de drukste tijden probeer ik mijn eigen bio-ritme te respecteren: Een dutje-a-day keeps the doctor away.

Wat zou je nog meer willen doen?

Echt vrijwilligerswerk. Ik doe wel veel onbetaald werk voor het goede doel, maar als zelfstandige dans je toch altijd op een slappe financiële koord, waardoor ik echte engagementen op dit moment moeilijk aan kan. Dat frustreert me.

Naar wie of wat ben je nog op zoek?

Ik ben een ramp met administratie. Ik heb wel een boekhouder, maar ik zou soms wel wat assistentie kunnen gebruiken. Een echte assistent kan ik niet betalen, maar het zou wel handig zijn als ik bepaalde zaken kan uitbesteden.

Welk advies wil jij alle vrouwen meegeven?

Wees solidair met elkaar. Ook al is het niet jouw strijd, we hebben elkaar zo hard nodig.

Wie is jouw favoriete straffe madam?

Dat zijn er heel wat, maar dit jaar ga ik voor Evelyne Huughe van de Olijfboom. In volle bewondering voor wat zij allemaal doet in de Olijfboom en de manier waarop ze dit doet.

 

“Wie zich niet beweegt, voelt zijn/haar ketens niet”
my power quote / Tina