Katrien Roef

Katrien Roef

40 jaar / Vilvoorde / Discover more about me  

Wat ik zoal doe.

Ik heb een opleiding als psychiatrisch verpleegkundige en creatief therapeut. Door een verandering in de gezondheidszorg met absurde kwaliteitslabels en tijdsrovende protocollen ontbrak het me alle tijd en mogelijkheid om mijn werk nog met mijn hart te kunnen uitvoeren. Na een waardenconflict gaf ik na 18 jaar mijn job en alle zekerheden op. Ik werk momenteel als zorg-leerkracht en co-teachter in een Freinetschool.

Vanuit die toenemende onvrede en mijn liefde voor de wereld waarin wij leven is Wildfulness ontstaan. Ik merk hoe de natuur mij tot verstilling en verwondering brengt. Mindfulness is mij meer en meer eigen geworden en ik ben gaan studeren om kinderen en volwassenen ook mindfulness te leren. Op deze manier kan ik mijn bijdrage doen aan de wereld.

Deze mindfulness combineer ik met woudloperstechnieken en creatieve oefeningen midden in de natuur zonder alle comfort om menzen weer dichter bij zichzelf te brengen en bij wat hun hart werkelijk sneller doet slaan.

Ik ben alleenstaande mama van drie prachtige kinderen met elk hun eigen bijzondere karakter. Zij dwingen mij om door te gaan en om stil te staan. Zij hebben mij leren omgaan met alles wat ik niet kan controleren en om het geluk uit het hier en nu te halen, uit de kleine dingen.

Van dit nummer ken ik de tekst van buiten.
(maar sshttt, hou het stil)

Counting crows-mister Jones

Maar ik hou er van om brigitte Kaandorp – ‘ik heb een heel zwaar leven’ luidop mee te kwelen als ik doodvermoeid en me de tranen in mijn ogen een poging doe om mijn ‘ontplofte’ huis weer onder controle te krijgen.

Bijnaam.

Roefel: geen idee van waar ze dat halen!

Waar haal jij je energie vandaan?

Mijn energie haal ik uit mijn dromen, uit wat ik wil veranderd zien in de wereld. als ik daar in mezelf met mijn aandacht erg dichtbij kom begint het te gonzen en te bruisen in mij. de ideeën ontspruiten uit een krachtige creatieve bron. het is soms moeilijk om daar soms even afstand van te nemen. deze stroom kan mij soms helemaal meenemen. dan moet ik bewust even afstand nemen en mezelf tot stilstaan brengen en ademen en verstillen want het menselijk lichaam kent zijn grenzen. dat verstillen doe ik het liefst in de natuur, in de armen van mijn liefdevolle en inspirerende metgezel.

Wat zou je nog meer willen doen?

Ik wil wildfulness nog meer uitbouwen en een bos kopen of het liefst van al er zelf een aanplanten. in dat bos mijn activiteiten doen en zo minimaal mogelijk leven.
ik ben eigenlijk vrij gelukkig in mijn leven. ik heb alles rond mij wat ik nodig heb om gelukkig te zijn.

Naar wie of wat ben je nog op zoek?

Ik zoek nog naar een tweede of een derde of het mag zelfs een vierde leven zijn.

Welk advies wil jij alle vrouwen meegeven?

– als je oordelen opmerkt van anderen over jou of over wat je doet. wees dan even stil in jezelf en vraag jezelf: zijn het werkelijk hun oordelen of zijn het oordelen over mezelf die ik projecteer in de gedachten van anderen.
(meestal zijn het je eigen oordelen, en als het dan echt oordelen zijn van anderen… dan ga je hen toch echt niet jouw leven laten bepalen!?)

– liefde is in de eerste plaats liefde voor jezelf, van zodra je er anderen werkelijk voor nodig hebt, is het geen liefde meer.

– wees niet bang om iets of iemand los te laten bij wie je niet gelukkig bent. je kan proberen en proberen, maar als je voelt dat je jezelf verliest en je eigen waarden moet opzij zetten, dan moet je springen. dat loslaten, is heel moeilijk, maar soms is het de enige optie, dat voel je vanbinnen. vertrouw!

Wie is jouw favoriete straffe madam?

Lenaleen. Haar naam is niet bekend, maar het is een vrouw van in de 70 met de blik en de energie van een jong dartel meisje en de wijsheid van haar leeftijd. Zij danst letterlijk en figuurlijk door het leven. Als ik groot ben word ik zoals Lenaleen.
https://www.heerlijckyt.org/ontwikkelen/trainer/20/profiel

 

“There’s no wifi in the forest, but I promise you’ll find a better connection!”
my power quote / Katrien